Onze recepten
For page kippenleverpat

Kippenleverpaté

Ingrediënten voor 8 plakken

  • 100 gram hamlap
  • 1 mandarijn
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 200 gram kippenlevertjes
  • 200 gram speklapjes
  • 125 gram slagroom
  • 1 ei
  • 6 plakken Coburger rauwe ham
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Hamlap in hele kleine blokjes snijden. Boen de mandarijn schoon en rasp 1 theelepel van de schil. Doe de hamlapblokjes, mandarijnschil, salie en peper in een kom.

Maal de een keukenmachine de kippenlevertjes, speklap, room, ei, zout en peper tot een gladde massa. Spatel het hammengsel erdoor.

Vet een bakvorm in en bekleed met plakken rauwe ham. Laat aan de bovenkant de ham overhangen om de paté straks mee af te dekken. Schep dan het vleesmengsel in de vorm. Vouw de ham over het vleesmengsel. Dek het geheel af met aluminiumfolie.

Zet de vorm in een braadslede. Vul de braadslede met kokend water tot 2 centimeter onder de rand van de bakvorm. Zet de paté voor circa 1 uur in de oven.

Haal de paté na een uur uit de oven en giet het vocht af. Laat de paté op een plank afkoelen. Bewaar de paté in luchtdicht plastic folie. Bij het snijden een glad mes in heet water dompelen en na elke plak het mes schoonvegen en in het hete water dompelen.

Tip!
Lekker met een geroosterd broodje en alfalfa!