Afbeelding

Winterspecialiteiten

Uit onze worstmakerij komen specialiteiten die passen bij het seizoen, die heerlijk te combineren zijn met bijvoorbeeld stamppotten.

  • Balkenbrij
  • Casselerrib met been
  • Eisbein (voor bij de sauerkraut)
  • Eigengemaakte bakbloedworst
  • Gerookte krabbetjes

Speksoorten

Een ruim assortiment spek, indien van toepassing op ambachtelijke wijze gerookt. Heerlijk bij bijvoorbeeld stamppotten of in de erwtensoep.

  • Zuurkoolspek
  • Mager gerookt spek; aan één stuk of in dobbelsteentjes
  • Vet gerookt spek; aan één stuk of in dobbelsteentjes
  • Zeeuws spek
  • Gekookt spek
  • Ontbijtspek
  • Katenspek

Erwtensoep

Een goede stevige soep uit eigen keuken, bereid uit verse groenten en vlees. Uitstekend te combineren met onze rookworst.

Wij vriezen de erwtensoep vers in per halve en hele liter.


Grootmoeders hachee

Kant-en-klare hachee op ouderwetse wijze bereid. Lekker met rode kool en aardappelpuree.


Stamppotten

Heerlijke, stevige oud-Hollandse maaltijden die goed smaken in de koudere maanden van het jaar. In ons assortiment vindt u, in rolletjes van een pond.

  • Boerenkool
  • Zuurkool
  • Hutspot

Uitstekend te combineren met gebraden runderlapjes van uw slager.

Afbeelding
Afbeelding

Kamerikse zuurkool

Om zelf te maken of kant en klaar verkrijgbaar.

Ingrediënten
  • 750 gram gerookte krabbetjes
  • 750 gram gekookte aardappels
  • 750 gram zuurkool
  • 2 uien
  • 3 tenen koflook
  • Halve paprika
Bereiding

Krabbetjes garen, in hetzelfde nat de zuurkool koken zodat deze een rooksmaak krijgt. De uien bakken, knoflook erbij in doen en als laatste de paprika. Het vlees (in stukken) erdoor roeren, de zuurkool en tenslotte de aardappels toevoegen. Het geheel fijnstampen en u heeft een grandioze maaltijd. Succes verzekerd!