De Gildeslager: Ambacht met Passie!

Onze recepten
For page kippenbouten

Kippenpoten in kerriesaus

Ingrediënten
  • 4 kippenpoten
  • Zout
  • Peper
  • 20 gram braadboter
  • 2 uien
  • 4 middelgrote appels
  • 2 plakken ananas
  • 1,25 deciliter heet water
  • 2 deciliter ananassap
  • Kerriepoeder

Bereiding

Wrijf de kippenpoten in met zout en peper. Verhit de braadboter en braad de poten daarin aan aan alle kanten. Neem de kippenpoten vervolgens uit de pan.

Pel 2 uien. Schil de appels en snijd in vieren. Verwijder het klokhuis van de appels. Laat de ananas uitlekken. Meet van het sap 2 deciliter af. Snijd de ui, de appels en de ananas in kleine stukjes en verhit in het braadvet.

Voeg 1 eetlepel kerriepoeder, het hete water en het ananassap samen en breng op smaak met wat zout. Voeg de kippenpoten toe en stoof dit gaar. Haal het vlees eruit en zet eventueel kort onder de grill om het warm te houden. Breng de saus met zout en kerriepoeder op smaak

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.