De Gildeslager: Ambacht met Passie!

Onze recepten
For page kruidenfilet gevuld met gorgonzola cr me1

Kruidenfilet gevuld met gorgonzolacrème

Ingrediënten
  • 1 kilo runderfilet
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 4 eetlepel olie
  • 1 volle eetlepel crème fraîche
  • 2 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 4 eetlepels gemengde fijngehakte kruiden
  • Kleine tomaten
  • 150 gram crème fraîche
  • 125 gram gorgonzola
  • Peper
  • Zout

Bereiding

Rooster de pijnboompitten zonder vet lichtbruin en maal deze als het afgekoeld is. Pel en snipper de ui en 1 teen knoflook. Verhit 1 eetlepel olie en de knoflook en ui hierin glazig fruiten. Meng vervolgens met de gemalen pijnboompitten, 1 eetlepel crème fraîche, zout en peper. Roer 1 eetlepel Provençaalse kruiden en 2 eetlepels gemengde fijngehakte kruiden erdoor.

Het vlees overlangs insnijden en vullen met het kruidenmengsel. Omwikkel met keukentouw en leg in een lange vuurvaste schaal.

Pel 1 teen knoflook en druk door een knoflookpers. Meng met 3 eetlepels olie en op smaak brengen met zout en peper. Roer 1 eetlepel Provençaalse kruiden en 2 eetlepels gemengde fijngehakte kruiden erdoor. Bestrijk het vlees rondom met het mengsel. Laat afgedekt 2 uur rusten.

De ovenschaal zonder deksel in een voorverwarmde oven van ongeveer 225-250 graden Celsius zetten. Het vlees minstens 2 maal omdraaien.

Na circa 40 minuten het gare vlees laten afkoelen en het keukentouw verwijderen. Snijd het vlees in plakken en schik op een schaal met kleine tomaten.

Bereiding gorgonzola-crème

Klop 150 gram crème fraîche los. Strijk de gorgonzola door een zeef en meng met de crème fraîche. Om een zeer gladde crème te krijgen moet u even met de mixer kloppen.

Tip: garneer met toefjes kruiden.
Tip: serveer met geroosterd brood of stokbrood en venkelsalade.

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.