De Gildeslager: Ambacht met Passie!

Onze recepten
For page 43 44 plaatpizza met worst en pompoen

Plaatpizza met worst en pompoen

Ingrediënten voor 2 personen

  • Pompoen
  • 200 gram runderbraadworst
  • 125 gram ricotta
  • Handje rucola
  • Handje geraspte kaas
  • Salie
  • Peper en zout
  • 6 plakjes hartige taartdeeg

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pompoen tot hij zacht is en pureer dan tot een spread. Verdeel het deeg over een bakplaat met bakpapier en druk de randjes goed aan. Vouw de rand iets omhoog en verdeel de pompoenspread in het middelste vlak.

Schep de ricotta over de taart. Snijd de worstjes in stukjes en verdeel over de pizza. Bestrooi het geheel met salie, peper, zout en kaas.

Bak de pizza in ongeveer 30 minuten gaar en verdeel de rucola erover. Direct serveren.

Tip!
Gebruik stukjes pompoen als topping voor de pizza.

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.