De Gildeslager: Ambacht met Passie!

Onze recepten
For page karbonade met honing en citroen

Karbonade met honing en citroen

Ingrediënten
  • 4 varkenskoteletjes
  • Ingrediënten marinade
    • Sap en geraspte schil van 3 grote citroenen
    • 2 eetlepels droge sherry
    • 2 eetlepels honing
    • 1 eetlepel chilisaus
    • 3 centimeter gemberwortel, gehakt
    • 6 teentjes knoflook, gehakt
    • 1 sjalot, gesnipperd
    • Sap van 1 limoen
    • 60 gram verse koriander, basilicum en mint, gehakt en gemengd
    Bereiding

    Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Leg vervolgens de varkenskoteletjes in de marinade en dek deze af. Laat de marinade 1 uur in de koelkast staan.

    Leg de karbonades daarna in het midden van het rooster. Laat deze in ongeveer 12 minuten garen tot ze lichtroze van binnen zijn. Giet er tijdens het roosteren de resterende marinade overheen.

    TIP:

    Bedek het rooster van de barbecue tijdens het grillen met aluminiumfolie.

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.